Giro d’Italia Apeldoorn

Op 6, 7 en 8 mei organiseren de Provincie Gelderland en de gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen de eerste drie etappes van de Italiaanse wielerronde. De Giro d’Italia is samen met de Tour de France en de Vuelta een van de grootste wielerkoersen ter wereld. De Giro d’Italia is goed voor ruim 800 miljoen tv-kijkers in 175 landen.

Op donderdag 5 mei maken toeschouwers en tv-kijkers kennis met het peloton tijdens de ploegenpresentatie op het Marktplein in Apeldoorn. De ‘Grande Partenza’ (de grote start) van de Giro begint op 6 mei met een tijdrit door Apeldoorn. 180 wielrenners starten in wielertempel ‘Omnisport’ aan de Voorwaarts en finishen op de Loolaan met op de achtergrond ‘Paleis Het Loo’. Een mooie kans om dit grootse wielerspektakel van dichtbij mee te maken. Ook de tweede etappe doet de gemeente Apeldoorn aan. Hoenderloo mag op 7 mei het peloton verwelkomen.

Kijk voor meer informatie op Uit in Apeldoorn.

 

Giro evenementen en activiteiten
Naast de Giro d’Italia is er nog veel meer te doen. Het evenementenprogramma rondom kent een flink aantal thema’s waaronder; toertochten, piazza’s in de wijken (à la ‘Burendag’), fietslessen/clinics, Bike Art, exposities, Mercato’s (markten) in de stadsparken, ontwerpwedstrijd fietsmode, Italiaanse lesweken op de basisscholen en een rondreizende Giro-Gelderland experience.

Bekijk hier alle events die vanaf 99 dagen voorafgaand aan de Italiaanse wielerronde plaatsvinden.